Hotelvrijmibo | Over de oprichters van de vrijdagmiddagborrel
1456
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1456,page-child,parent-pageid-56,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Over de oprichters

Jacob de Graaff, oprichter en eigenaar

Drijvende kracht achter Hotelvrijmibo is Jacob de Graaff (1975). Jacob studeerde in 2000 af aan de Hotelschool Den Haag en werkte in de jaren daarna in verschillende hotels, waaronder het InterContinental in Miami, de Eden Hotel Group en het Radisson SAS in Amsterdam. In 2007 koos hij voor het ondernemerschap: naast initiator van Hotelvrijmibo is hij eigenaar van Hotelprofessionals, dé Nederlandse vacaturesite voor mensen die werken in een hotel. In 2013 startte hij het Hotel Leaders Network, een platform dat zich exclusief richt op het hoger management binnen de hotellerie – general managers, hotel managers, CEO’s en regio directeuren..

 

Jacob: “Buiten het netwerkelement is de Hotelvrijmibo een perfecte gelegenheid om – onder het genot van een hapje en een drankje – even bij te komen van je drukke werkweek. Zowel van hotelmedewerkers als -managers wordt ontzettend veel verwacht. Er worden lange dagen gemaakt, de druk is hoog. Wij willen een moment bieden om  bij te praten met vakgenoten en collega’s: mensen die deze dynamische wereld maar al te goed kennen. Bovendien: hoe vaak ga je nou zélf borrelen in een hotel? De meeste mensen kiezen toch voor een vrijdagmiddagborrel in een standaard kroeg. Dat Hotelvrijmibo steeds in de mooiste hotels van de stad plaatsvindt én je een kijkje achter de schermen krijgt, maakt het extra leuk.”

Jacob de Graaff | Oprichter en eigenaar Hotelvrijmibo
Melle Pegman | Mede-eigenaar Hotelvrijmibo

Melle Pegman, mede-eigenaar

In 2010 voegde Melle Pegman (1985) zich bij de organisatie van Hotelvrijmibo. Net als Jacob studeerde Melle aan de Hotelschool in Den Haag, waarvan hij in 2009 afstudeerde. Hij bewandelde een succesvol carrièrepad in het Amsterdamse Hilton Hotel en werd in die hoedanigheid ambassadeur van Hotelvrijmibo.

Zijn enthousiasme over het concept was zo groot, dat hij in eerste instantie besloot om samen met Jacob de organisatie van HotelFridays op zich te nemen, een tweemaandelijks social network evenement in Londen – de Britse variant op Hotelvrijmibo. Niet lang daarna werd Melle mede-eigenaar van Hotelvrijmibo.

Melle is tevens eigenaar van Hotelprofessionals en bedacht samen met Jacob het Hotel Leaders Network platform.

 

Melle: “De kracht van Hotelvrijmibo zit ‘m in de combinatie van een ongedwongen, gezellige sfeer en de enorme netwerkmogelijkheden. Niet alleen vanuit Amsterdam, maar vanuit het hele land treffen branchegenoten en collega’s uit de hotellerie elkaar op ons event. Elke editie komen er weer meer mensen bij, dat zegt wel iets over het succes van Hotelvrijmibo.”